NEWS This is the latest News !

Kimyasal Peeling

Kimyasal Peeling Ankara

Kimyasal peeling; çeşitli kimyasal bileşenlerin ve asitlerin yardımı ile cildin soyulmasını ve sağlıklı derinin yüzeye çıkmasını sağlayan bir işlemdir. Kimyasal peelingin en etkili olduğu uygulama alanı cilt gençleştirmedir. Ameliyatsız cilt gençleştirme yöntemlerinden biri olduğu için oldukça hızlı sonuç veren, acısız ve ağrısız bir uygulamadır. Bu nedenle birçok avantajı da beraberinde getirmektedir. Günümüzde, kimyasal peelingin en etkili kullanım alanı cilt gençleştirmedir. Özellikle ince kırışıklıkların ve yaşlılık lekelerinin tedavisinde alınan başarılı sonuçlar nedeniyle birçok kişi düzenli aralıklarla kimyasal peeling yaptırmayı tercih etmektedir. Genellikle kış aylarında yapılan kimyasal peeling, cildin canlanmasını ve yenilenmesini sağlayarak, yaz aylarında da cildinizin ışıltısını korumanıza yardımcı olmaktadır. Ankara’da kimyasal peeling hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz Dr. Sevgi Kurtulmaz ile iletişime geçebilirsiniz.

Kimyasal Peeling Nedir?

Peeling; soyma ya da soyulma anlamına gelir. Basit bir anlatımla kimyasal peeling; özel solüsyonlarla yapılan ve cildin hasar görmüş katmanlarının soyulmasını sağlayan bir peeling uygulamasıdır diyebiliriz. Klasik peeling uygulamaları, genellikle cildin üst katmanlarına etki eder. Bu nedenle, faydalı olsalar bile, cildin gençleşmesi için ihtiyaç duyulan yenilenmeyi sağlamazlar. Kimyasal peeling, kullanılan özel bileşenler sayesinde cildin alt katmanlarına kadar etki edebilir. Böylece yaşlanmanın izlerini yüzümüzden silmeye yardımcı olur. Zaman içerisinde cildimiz yıpranır. Yaşlanmaya bağlı oluşan ince çizgiler ve lekeler, cildimizin ışıltısını azaltır. Eğer mimik kullanımı da fazlaysa kişi erken yaşlardan itibaren kırışıklıklarla savaşmak zorunda kalabilir. Kimyasal peeling, cildin yenilenmesini sağlayarak, kırışıklık görünümünü belirgin şekilde azaltır. Cildi yeniler ve canlılığını artırır.

Kimyasal Peelingin Faydaları Nelerdir?

Kimyasal peeling;
  • Cilt kuruluğunun giderilmesini, cildin ihtiyacı olan nemi kazanmasını sağlar. (Cilt zamanla nemini kaybeder. Bu da kırışıklıkların oluşmasında en büyük etkenlerden biridir. Kimyasal peeling, cildin nem tutmasına yardımcı olarak gençleşmesine katkıda bulunur.)
  • Leke görünümünün azalmasını sağlar.
  • İnce kırışıklıkların giderilmesini ve cildin yeniden genç, parlak ve pürüzsüz görünmesini sağlar.
  • Gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar.
  • Cilt renginin eşitlenmesini sağlar ve cildin aydınlık, göz alıcı görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

Kimyasal Peeling Nasıl Yapılır?

Kimyasal peeling; ameliyatsız, ağrısız ve acısız bir işlemdir. Uygulama klasik peeling uygulamalarına benzer şekilde yapılır. Ancak mutlaka bir uzman eşliğinde, steril klinik ortamında yapılmalıdır. Karbon peeling uygulamasında, cilt yapısına göre 3 farklı solüsyon çeşidi kullanılabilir.
  1. Yüzeysel Peeling: Genellikle “alfahidroksi” ve “betahidroksi” asitler kullanılarak yapılır. Hazırlanan kimyasal solüsyonun içerdiği glikolik, laktik asitler ve meyve asitleri cildin nemini yeniden kazanmasına yardımcı olur. Özellikle ince, kuru ve kırışıklık oluşumu yeni başlayan ciltlerde tercih edilir.
  2. Orta Derinlikte Peeling: Trikloroasidik asit (TCA) solüsyonları ile yapılan kimyasal peeling işlemidir. Genellikle güneş hasarı ve cilt lekelerinin tedavisinde tercih edilir. Yüzeysel peelinge göre cildin daha derinlerine nüfuz eder. Bu nedenle uygulama sırasında hafif bir yanma hissedilebilir.
  3. Derin Peeling: Derin peeling işleminde “fenol” kullanılır. Derin kırışıklıklar ve yaygınlaşan yaşlılık lekelerinin giderilmesinde oldukça başarılıdır. Tüm yüz uygulaması, diğer kimyasal peeling türlerine göre daha uzun sürer. Bu nedenle yanma hissi de daha yoğun olabilir. Bu nedenle anestezi altında yapılması gerekebilir.
Kimyasal peeling uygulamaları -derin peeling dışında- genellikle 10 – 15 dakika kadar sürer. Derin peeling uygulaması cildin alt katmanlarına kadar etki ettiği için cildin kızarmasına ve kabuklanmasına neden olabilir. Bu nedenle uygulama sonrasında, düzenli olarak pansuman yapılması ve cildin doğru şekilde nemlendirilmesi çok önemlidir. Kimyasal peeling genellikle kış aylarında yapılan bir işlemdir.

Kimler Kimyasal Peeling Yaptırabilir?

Kimyasal peeling; 18 yaşını geçmiş, cildinin daha canlı ve parlak görünüme sahip olmasını isteyen herkese yapılabilir. Ancak bazı hasta gruplarında uygulanması riskli olabilir. Bu nedenle
  • Son 6 ay içerisinde isotretinoin içerikli ilaçlar kullananların
  • Cilt enfeksiyonu, siğil ya da lezyon olanların
  • Hamile ve emziren kişilerin
  • Alerjik cilde sahip olanların
  • Yakın zamanda radyoterapi görenlerin ve solaryum yaptıranların kimyasal peeling yaptırmadan önce mutlaka uzman bir doktora başvurması gerekir. Kimyasal Peeling Uygulamasından Sonra:
  • Kimyasal peeling, cildi soyarak yenileyen bir işlem olduğu için işlemden sonra cildin korunması oldukça önemlidir.
  • Kimyasal peeling yaptırdıktan sonra cildin bol bol nemlendirilmesi gerekir. Bu nedenle uzman bir doktor tarafından tavsiye edilen, uygun nemlendiriciler ile cildin düzenli olarak nemlendirilmesi gerekir.
  • Uygulama kış aylarında yapılsa bile en az 30 faktörlü güneş kremlerinin kullanılması gerekir. Kimyasal peeling yapılan gün içerisinde erkeklerin traş olması; kadınlarınsa makyaj yapması sakıncalı olabilir.
  • Cilt soyma işleminden sonra 1 ay kadar epilasyon yaptırmaktan kaçınmak iyi olacaktır.

Ankara Kimyasal Peeling Fiyatları

Kimyasal peeling Ankara uygulamasında hangi peeling türünün tercih edileceği fiyatları etkiler. Bu nedenle kliniğimizi arayarak bu kimyasal peeling fiyatları konusunda detaylı bilgi alabilirsiniz.